Rembrandtbrug blijft definitief wit

Goed nieuws! Na vragen van GroenLinks blijft de Rembrandtbrug definitief wit. Hiermee wordt een grote wens van de bewoners en GroenLinks ingewilligd. Wij feliciteren de Vrienden van de Rembrandtbrug en de bewoners van harte met dit mooie succes.

Voor de kerst maakte het Leidse college bekend de Rembrandtbrug over te willen verven naar een diepbruine kleur. Tot groot ongenoegen van veel omwonenden: zij waren niet gekend in het besluit en wilden veel liever dat de brug opgewekt wit zou blijven. GroenLinks was het met de bewoners eens. Fractieleden Alex Friso en Walter van Peijpe hebben dan ook herhaaldelijk het college gevraagd naar de argumenten van de bewoners te luisteren en opnieuw te overwegen of de brug niet wit kan blijven.

Inmiddels heeft het college de vragen beantwoord. Daaruit blijkt dat de burgemeester en wethouders overstag zijn gegaan: de brug blijft defintief wit! Hij zal wel geverfd worden, maar niet langer bruin maar in een zeer lichte tint taan. Bekijk voor sfeerimpressies de foto's hieronder.

GroenLinks is erg blij dat het de bewoners en de Vrienden van de Rembrandtbrug heeft kunnen ondersteunen in hun pleidooi. Wij feliciteren hen van harte met het succes dat de brug wit blijft.