Parijs is komend najaar het decor van de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties. Regeringsleiders staan tijdens deze conferentie voor de belangrijke opgave een mondiaal klimaatakkoord te sluiten. De keuze voor Parijs, stad van de liefde, lijkt symbolisch: liefde voor de aarde is de beste motivatie om klimaatverandering écht aan te pakken. Om daar aandacht voor te vragen, organiseert GroenLinks een fotowedstrijd: Mijn #Parismoment. Deel jouw foto van de mooiste plek in Leiden en wellicht neemt het landelijk bureau van GroenLinks jouw afbeelding mee naar Parijs! Liefde voor de aarde begint immers met liefde voor jouw stad.

Met de fotowedstrijd vraagt GroenLinks aandacht voor de belangrijke klimaattop die van 30 november tot en met 11 december plaatsvindt in Parijs. Iedere lokale afdeling van GroenLinks kan aan de wedstrijd meedoen en op die manier de mooiste ‘#Parismoments’ uit de eigen gemeente of regio verzamelen. Het gaat om foto’s die stad, natuur en milieu in optima forma laten zien. Niet voor niets luidt de titel van de wedstrijd: ‘Mijn #Parismoment. Toen ik de aarde in mijn hart sloot.’ In elke regio wordt een winnende foto gekozen. Het landelijk bureau van GroenLinks neemt alle winnende foto’s mee naar de klimaattop in Parijs en zet ze op de foto met de Eiffeltoren. Ook worden de #Parismoments meegedragen tijdens de klimaatdemonstratie op 29 november.

Doe mee: zet Leiden op de foto
GroenLinks Leiden pakt deze handschoen graag op. We dagen daarom iedereen uit zijn mooiste foto van een plek of moment in Leiden met ons te delen! Welke foto laat jouw liefde voor de stad zien? Delen kan via de website van #Parismoments. Kies daarbij voor ‘Leiden’. Op dezelfde website zie je welke foto’s er vanuit onze gemeente al zijn gedeeld.
En dan? Daarna selecteren wij uit alle ingezonden Leidse foto’s een top 10. Die plaatsen we online, waarop jij een week de tijd hebt om te stemmen op het #Parismoment dat de liefde voor Leiden het beste uitdrukt. Op 1 november worden de winnende foto’s naar het landelijk bureau opgestuurd. Uploaden kan via http://parismoment.nl/node/add/parismoment. Een overzicht van de Leidse foto's is te vinden op http://parismoment.nl/parismoments/117.

Meer weten over de klimaattop in Parijs en inspiratie opdoen voor jouw #Parismoment? Kijk dan op parismoment.nl/klimaattop.