De maatregelen worden langzaam versoepeld, maar voorlopig blijft het belangrijk om voldoende afstand van elkaar te houden. Het is de komende tijd daarom nog niet verstandig om bijeenkomsten te organiseren. Als GroenLinks Leiden nemen we dit natuurlijk heel serieus en daarom zal de ALV die gepland stond op woensdag 20 mei niet doorgaan. In plaats daarvan zullen we een extra ALV organiseren in september (uiteraard onder voorbehoud). De ALV van oktober zal in dat geval verplaatst worden naar november. Wij hopen dat we tegen die tijd weer bijeenkomsten mogen organiseren, maar we houden er ook rekening mee dat dit toch nog niet kan. Mocht dit zou zo, dan zullen we als bestuur alle mogelijke opties bekijken en een geschikte oplossing zoeken.

Bij de aankomende ALV zouden twee bestuursleden gewisseld worden, namelijk Gerard (ons bestuurslid ICT) en Lauri (ons bestuurslid communicatie en digital media manager). Als bestuur vinden wij het belangrijk dat alle leden op een toegankelijke manier de kans krijgen om mee te stemmen over nieuwe bestuursleden. Na overleg met enkele andere afdelingen en het landelijk bestuur is het bestuur tot het besluit gekomen om deze bestuurswissel uit te stellen tot het mogelijk is om een toegankelijke ALV te organiseren.

Gelukkig zijn Lauri en Gerard bereid om ons te helpen en wat langer in functie te blijven. Beide rollen zijn tijdens deze crisis extra van belang om jou als lid zo goed mogelijk te kunnen blijven informeren. Bovendien vinden wij de huidige tijd geen goed moment om nieuwe bestuursleden in te werken.

De opvolger van Gerard is gelukkig al bekend, dit is Rozemarijn, die tijdens de laatste ALV in maart werd verkozen. Rozemarijn neemt gedurende deze periode de portefeuilles diversiteit en inclusiviteit over van Gerard. De ICT taken zullen verdeeld worden over de ander bestuursleden. De vacature voor bestuurslid communicatie en digitale mediamanager komt volgende week online. Wij kijken uit naar de reacties hierop en gaan er vanuit dat we een goede opvolger van Lauri zullen vinden. Uiteraard is Lauri bereikbaar voor vragen van geïnteresseerde leden.

Verder hebben wij als bestuur de afgelopen weken hard gewerkt aan de eerste delen van het verkiezingsplan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. We zijn daarbij vooral bezig geweest met de organisatie en samenstelling van de kandidatencommissie en de programmacommissie. Natuurlijk zullen we komende week ook dit voorlopige verkiezingsplan met jullie delen. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Namens de rest van het bestuur wens ik je nog een fijne week. Blijf gezond en veilig. Samen komen we hier doorheen!
En uiteraard kun je ons bij vragen of opmerkingen altijd bereiken.