In 2009 kwam ik naar Leiden om geschiedenis te studeren, sindsdien ben ik niet meer vertrokken uit deze prachtige stad. Nadat ik eerst jaren actief ben geweest als bestuurslid Communicatie binnen deze gezellige afdeling, ben ik sinds november 2022 duo-raadslid. Een leuke functie, waarbij ik niet alleen veel kan leren van de andere raadsleden, maar ook veel ruimte heb voor eigen initiatief. Daarvoor kom ik ook graag in gesprek met inwoners die duurzame ideeën hebben, toffe projecten opzetten met buurtgenoten, of op een andere creatieve manier aan de slag gaan met circulaire economie.

“ Iedereen heeft recht op een betaalbare, fijne en goed onderhouden woning. ”

In het dagelijks leven werk ik als Coördinator Marketing & Communicatie bij de Bibliotheek aan de Vliet, in Leidschendam-Voorburg & Rijswijk. Een fijne, veelzijdige baan, waarbij ik samen met mijn collega’s het verhaal en het aanbod van de Bibliotheek overbreng aan de inwoners van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, de verschillende samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden. En geloof mij maar: het is écht meer dan een plek met boeken.

Daarnaast schrijf ik als freelancer artikelen over tal van duurzame onderwerpen voor verschillende opdrachtgevers. Die kennis kan ik weer mooi meenemen in mijn functie als duo-raadslid.

Portefeuille

Als duo-raadslid houd ik me in de commissie Werk en Middelen bezig met circulaire economie. Ik wil de komende tijd niet alleen veel lokale initiatieven bezoeken, maar ook bekijken hoe deze (beter) aan elkaar gekoppeld kunnen worden én meer naamsbekendheid kunnen krijgen bij de gemiddelde Leidenaar. Zodat iedereen een steentje bij kan dragen aan een circulair Leiden.