Wie ben je?

Mijn naam is Alexander Molendijk (1996), maar wie mij kent noemt me Alex. In 2015 ben ik als student Taalwetenschap in Leiden komen wonen en sindsdien heb ik geen moment meer willen vertrekken. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik als schrijver en redacteur bij een communicatiebureau in Haarlem.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?

Als Bestuurslid Verkiezingen ga ik over het campagnevoeren in onze stad. In verkiezingstijd, maar ook daarbuiten. GroenLinks Leiden vindt het namelijk belangrijk om het hele jaar door in contact te staan met bewoners, te weten wat er speelt en de betrokkenheid bij lokale besluitvorming te vergroten.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?

Sinds ik in Leiden woon, heb ik de stad steeds groener en leefbaarder zien worden, voor een groot deel door beleid van GroenLinks. Hier wil ik aan bijdragen door het draagvlak voor groene politiek te vergroten.

Wat wil je bereiken in Leiden?

Ik denk dat Leiden het in zich heeft om internationaal een voorbeeldfunctie te vervullen op het gebied van verduurzaming, stadsecologie en circulaire economie. De stad staat al eeuwenlang bekend als centrum van kennis en vooruitgang. In het Leiden dat ik voor me zie, beschouwen we het vooroplopen in groene vraagstukken als vanzelfsprekend.

Wat inspireert je?

Ik voel veel bewondering voor de pracht van de natuur, voor de manier waarop ontelbare losse delen een geheel vormen dat zichzelf in stand houdt. Zelfs in stedelijke omgevingen vertoont de natuur veerkracht. In Leiden sta ik daar soms letterlijk even bij stil, als ik de tijd neem om stoepplantjes of stadsdieren van dichtbij te bekijken.

Wat typeert jou?

​​​​​​Ik observeer graag en ben enorm nieuwsgierig. Het liefst lees ik urenlang achter elkaar boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals geschiedenis, biologie en politiek. Een logisch gevolg is dat ik inmiddels bekendsta als iemand die de meest nutteloze feitjes paraat heeft.