Wie is Hester van Kruijssen? 

Hester van Kruijssen(17-12-1957) is geboren in Arnhem en ging naar school in Velp, Arnhem, Zeist, Baarn en Den Haag. Ze heeft altijd in Leiden gewerkt- betaald en onbetaald -  voornamelijk als sociaal cultureel werker tot 1,5 jaar geleden. Ze werkt nu bij een brede welzijnsorganisatie in Voorschoten.

Hester is enorm van de stad Leiden gaan houden. Zo zegt ze: “ik voel me er veilig, vind er mijn uitdagingen, verveel me er nooit en heb er  vrienden voor het leven gemaakt.
Leiden niet alleen koesteren maar er aan bijdragen is een manier om de stad en de mensen die er wonen beter te begrijpen. Samenwerken aan een vriendelijke leefbare stad waarin we ons rijk kunnen voelen omdat er geen armoede is, dat vind ik belangrijk.’’ 

Hester staat voor...

Het feit dat het er toe doet dat je je inspant. Hester heeft de portefeuille Werk en Inkomen en ze focust zich onder andere op Armoedebestrijding in het bijzonder kinderarmoede.
In haar maiden speech gaf Hester verder aan dat zij de ( in de beleidsplan werk-& participatie genoemde ambities) volledig onderschrijft. Alle Leidenaren – niemand uitgezonderd - moeten de juiste ondersteuning  & kansen krijgen zich te ontwikkelen. Daarbij heeft de lokale overheid- zo meent Hester- de taak altijd ‘duidelijk in heldere taal’ te communiceren met haar burgers. Een blijvende belangrijke uitdaging waar Hester kritisch kijkt naar de wijze waarop dat nu gebeurt en waar nodig aanstuurt op verbetering.

Hester gaat graag met je in gesprek over...

 

Hester gaat graag met je in gesprek over “meedoen”, eenzaamheidsbestrijding,  aanpak (kinder)armoede. Verder laat Hester zich graag verrassen door onderwerpen, waar ze eerder nog weinig over heeft nagedacht.
 

Wist je dat?

  • Ik heel graag wandel door de wereld (letterlijk- en figuurlijk). Je maakt dan fysiek deel uit van je omgeving. Ik ben nu al fan van de Singelpark wandeling, zelfs zonder de bruggen die daar deel van uit gaan maken.

  • Ik luister graag radio en podcasts omdat ze zeer informatief zijn en je kan ondertussen ook nog “iets” anders doen.

  • Ik geniet van een bezoek aan Museum Voorlinden, open dagen bij de rijksacademie voor kunsten, en van een jaarlijks bezoek aan Oerol of het Afrikafestival in Herthme.

  • Werk en Inkomen