Wie ben je?

Hoi! Mijn naam is Hiske Scholtens (2000), ik studeer internationale politiek en Leiden en werk bij stichting Anne-Bo. Aannemend dat je nooit van dat laatste hebt gehoord; Anne-Bo is een stichting die streeft naar kansengelijkheid voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten en geen middelen of netwerk hebben om deze dromen waar te maken en hun doel te bereiken. Ik woon sinds 2022 in Leiden samen met mijn vriend en onze twee katten Aslan en Bear. Verder hou ik van bakken en doe ik aan para-ijshockey.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?

Ik ben algemeen bestuurslid met als hoofdportefeuille diversiteit en inclusiviteit. Daarbij is mijn hoofdtaak om in brede zin te waken voor de inclusiviteit van bijvoorbeeld onze activiteiten, maar ook om na te denken over hoe wij onze afdeling zo toegankelijk mogelijk kunnen houden voor iedereen. Heb je daar zelf ideeën over of wil je met mij in gesprek over de toegankelijkheid van de afdeling? Dan kan je mij mailen via hiske@groenlinksleiden.nl.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?

Omdat ik in breedste zin van het woord wil bijdragen aan kansengelijkheid in onze maatschappij. Om deze reden ben ik ook op jonge leeftijd lid geworden, en kreeg ik mijn lidmaatschap cadeau van mijn oudere zus op mijn zestiende. Ik werd namelijk geraakt door de vluchtelingencrisis van 2015, en wilde dat gevoel omzetten in actie!

Wat wil je bereiken in Leiden?

Ik ben geen geboren en getogen Leidenaar (ik ben Fries), maar ondanks dat voel ik mij al sinds ik hier studeer onderdeel van onze prachtige stad. Wat ik specifiek wil bereiken is om een afdeling te hebben waar ook specifiek Leidenaren met groene en linkse idealen een plekje kunnen vinden om hun idealen vorm te kunnen geven. En dat probeer ik dus onder andere te doen door mee te werken aan een zo toegankelijk mogelijke afdeling.

Wat inspireert je?

Ik heb vooral veel bewondering en haal inspiratie uit mensen die in hun eigen vrije tijd zo veel willen inzetten om op hun eigen manier een steentje bij te dragen aan de samenleving. Zelfs als dat niet altijd tot succes leidt.

Wat typeert jou?

Ik ben een heel typisch nuchtere Fries, en kom het liefst aan met iets wat ik zelf gebakken heb.