Wie ben je?
Ik ben Judith van Vliet (1982). Ik ben afgestudeerd als psycholoog en daarna gaan werken bij de Jeugdbescherming. Tegenwoordig werk ik als docent, onderzoeker en onderwijsontwikkelaar bij de opleiding Social Work binnen Hogeschool Inholland in Den Haag en Rotterdam.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Binnen het bestuur heb ik de portefeuille Politiek Personeelsbeleid. Ik zet me er voor in dat iedereen, binnen zijn mogelijkheden en ambities, tot zijn recht komt binnen GroenLinks. Hierbij hoort talentscouting en -ontwikkeling. Ik organiseer trainingen als daar behoefte aan is en ben betrokken bij de Talentenpool waar de deelnemers verkennen op welke wijze ze hun talenten kunnen inzetten voor GroenLinks. Ten slotte houd ik contact met de commissie die in gesprek is met wethouders, fractie- en bestuursleden over hun functioneren.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
GroenLinks is mij met de paplepel ingegoten, en is vervolgens ook een bewuste keuze geweest. De kernwaarden sluiten aan bij mijn eigen idealen waarin mensen samen deelnemen en delen in een open samenleving. Dit principe van samen delen bestaat wat mij betreft ook uit delen met toekomstige generaties en vraagt van ons inzet om te voorkomen dat wij alles al opgebruiken.

Wat wil je bereiken in Leiden?
Ik ben een geboren en getogen Leidse en ook mijn kinderen groeien nu op in deze stad. Ik vind het belangrijk dat we samen werken aan een stad waarin alle inwoners op eigen wijze tot hun recht komen en thuis zijn.

Wat inspireert je?
Ik kijk graag naar musici die samen op een podium muziek maken. Ondanks het risico dat ze nemen door zich bloot te stellen aan de kritiek van anderen, geven ze zich over aan het moment en vertrouwen op elkaar en de muziek die hierin ontstaat.

Wat typeert jou?
​​​​​​Ik ben kalm en flexibel. Ik werk graag met mensen om me heen en haal er plezier uit als ik kan bijdragen aan hun ontwikkeling. Vanuit een analytische blik neem ik tussen anderen een eigenstandige positie in en spreek ik me uit als ik dat nodig vind. Thuis breng ik mijn tijd door met mijn gezin en speel ik graag piano.

  • Politiek Personeelsbeleid
  • Talentenpool