“ ''Een betere wereld begint bij jezelf, eat more plants!'' ”

In functie sinds: mei 2018

Wie ben je?
Ik ben Lauri van Oosterom (1990). Ik heb Geschiedenis, Journalistiek & Nieuwe Media en Russische Studies gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Ik heb gewerkt als projectmanager en fondsenwerver. Ik heb de afgelopen tijd ontdekt wat echt bij mij past en ben nu op zoek naar een nieuwe baan als redacteur/content editor/schrijver.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Ik ben bestuurslid communicatie wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de nieuwsbrieven en uitnodigingen voor ALV's en bijeenkomsten. Hiernaast ben ik Digital Media Manager, ik zorg ervoor dat de website en social media up to date zijn en gevuld worden met leuke en interessante nieuwtjes.

Waarom zet je je in voor GroenLinks?
Ik wil me graag inzetten om deze wereld een groenere en betere plaats maken en mensen te inspireren om duurzamere keuzes te maken. Hiernaast vind ik diversiteit binnen de samenleving erg belangrijk. Bij de plannen en idealen GroenLinks heb ik een thuis gevonden en hierbinnen hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren!

Wat wil je bereiken in Leiden?
Graag zou ik veel activiteiten willen organiseren voor alle Leidenaren waarbij we gezamenlijk gaan kijken hoe we deze stad nog duurzamer, socialer en groener kunnen maken!

Wat inspireert je?
Mensen die zich inzetten voor hun idealen en zo proberen andere te inspireren hun goede voorbeeld te volgen. Een aantal van mijn voorbeelden zijn Nelson Mandela, Leo Venus, Femke Halsema & Jelle Brandt Corstius. 

Wat typeert jou?
Ik houd van lezen, vooral (historische) romans, kook & leef veganistisch en wandel met veel plezier door onze mooie stad. Ik ga graag naar musea en bezoek regelmatig het Kijkhuis met mijn Cinevillepas. Ik ben enthousiast over mijn eigen idealen en ondanks dat het niet altijd even makkelijk is, probeer ik altijd door te zetten.

Communicatie

  • Communicatie
  • Digital Media Manager