Wie ben je?

Ik ben Luuk Rietveld (1994) en ik ben in 2013 naar Leiden verhuisd om archeologie en erfgoed te studeren. Nog steeds woon ik met veel plezier in deze prachtige stad en werk ik voor de gemeente Den Haag als trainee. Verder doe ik aan jiu jitsu, hou ik erg van lezen en speel ik klassiek gitaar.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën van de Leidse afdeling. Ik zorg ervoor dat de begroting tot achter de komma klopt en dat iedere euro die de afdeling uitgeeft goed besteed wordt. Daarnaast zorg ik ervoor dat dit transparant gecommuniceerd wordt naar alle leden

Waarom zet je je in voor GroenLinks?

Mijn idealen sluiten aan bij die van GroenLinks; ik sta voor een eerlijke en groene wereld. Een wereld waarin we niemand laten vallen, in evenwicht leven met de natuur en waarin de economie gericht is op welzijn in plaats van winst. Daar wil ik graag mijn handen voor uit de mouwen steken.

Wat wil je bereiken in Leiden?

Leiden is een van de grootste afdelingen van GroenLinks en is op het moment de grootste fractie in de Leidse raad. Mijn doel is om onze afdeling nog bruisender te maken, zodat we als partij kunnen doorgaan Leiden groener en socialer te maken

Wat inspireert je?

Nieuwe en uitdagende ideeën die de gevestigde orde bevragen. Zo laat ik me graag inspireren door concepten als de doughnut economy en degrowth; concepten die naar mijn idee ook heel erg passen binnen GroenLinks. Het daagt mij uit om op mijn eigen handelen te reflecteren en na te denken over hoe we beter kunnen handelen als mens.

Wat typeert jou?

Om te beginnen is samenwerken voor mij het allerbelangrijkste, want samen sta je het sterkst. Dit motiveert me ook om betrokken te zijn en net een stapje extra te doen. Daarnaast ben ik erg nieuwsgierig aangelegd. Ik luister graag eerst voordat ik een mening geef en ik vraag kritisch door zodat ik goed begrijp wat de ander precies bedoelt. Ik krijg vaak te horen dat ik hierbij rustig en begripvol ben. Misschien dat dat mij dan ook wel typeert?