In functie sinds? 

September 2021

Wie ben je?

Ik ben Popko Kuiper, geboren in Tynaarlo, 1953. Ik was ooit programmeur, predikant, geestelijk verzorger, kwaliteitsmedewerker en applicatiebeheerder. Nu ben ik emeritus predikant en sinds kort mag ik mijzelf auteur noemen. Verder ben ik: echtgenoot, vader van drie volwassen kinderen en grootvader van twee peuters. Ik woon sinds 2001 in Leiden, in de Hoge Mors.

Wat is jouw taak bij Groenlinks Leiden?

Ik ben secretaris en in die functie ben ik o.a. verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de inkomende en uitgaande (vooral digitale) post van het afdelingsbestuur, het organiseren van ALV’s en het opstellen en bijhouden van de jaarplanning.

Waarom zet je je in voor Groenlinks?

GroenLinks is de partij die in theorie en praktijk het beste aansluit bij de idealen waar ik in geloof. Daarbij staat voor mij ‘Groen’ voor het leefbaar houden van deze aarde en ‘Links’ voor meer sociale rechtvaardigheid. Natuurlijk gaat ook in deze partij niet alles perfect, maar dat is des te meer reden om mijn bijdrage te leveren waar ik dat het beste kan, en dus niet aan de zijlijn te blijven staan.

Wat wil je bereiken in Leiden?

Een GroenLinks afdeling die niet te veel bezig is met intern gedoe maar bestaat uit enthousiaste leden die aandacht hebben voor wat ‘gewone’ Leidenaars bezig houdt.

Wat inspireert je?

Verhalen van jonge mensen die zich inzetten voor een betere wereld en oude mensen die daar – ondanks de tegenslagen die ze in hun leven hebben ervaren – nog steeds in geloven.

Wat typeert jou?

Optimisme + een flinke portie Drentse nuchterheid.