Ik ben best een ongebruikelijk raadslid, als eerstejaars student, 18 jaar oud en het jongste lid van de raad. Maar hierdoor sta ik nog wijd open voor nieuwe indrukken en heb ik ook een eigen invalshoek.

Mijn reden om actief te worden in de politiek is voornamelijk de strijd tegen racisme, seksisme en sociaal economische ongelijkheid. Het bereiken van gelijkheid en emancipatie is iets wat ik bij alles wat ik doe in mijn achterhoofd houd, ongeacht welk thema er wordt behandeld.

“ Een jonge linkse stem met een blik op de toekomst. ”

In de Leidse raad ga ik me voornamelijk bezighouden met cultuur. Dit ligt dicht bij me, omdat ik opgegroeid ben tussen de Leidse cultuur en hier altijd een passie voor heb gehad, van musea tot kunst, theater, dans of muziek. Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Door cultuur op de juiste manier te bevorderen creëer je een gemeenschappelijke taal. Het is een middel om mensen van verschillende lagen van de samenleving samen te brengen en kansen te bieden. Dit is precies wat ik wil bewerkstelligen in Leiden.

De komende vier jaar zet ik mij samen met de stad in voor een divers, toegankelijk, levendig en eerlijk Leiden!

PORTEFEUILLE

Ik zit in de commissie werk en middelen en hou me daarbinnen bezig met de onderwerpen cultuur binnenstadseconomie, marketing en evenementen.