Wie ben je? 

Mijn naam is Suzanne Gerritsen en ik werk als onderzoeker bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Ik heb een achtergrond als psycholoog en epidemioloog. Tot 2019 woonde ik in Den Haag, waar ik met veel plezier actief was als bestuurslid communicatie van de Haagse afdeling van GroenLinks. Op dit moment woon ik met veel plezier in de Tuinstadwijk in Leiden. 

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden? 

Ik ben verantwoordelijk voor het politieke personeelsbeleid bij GroenLinks Leiden. Ik zet mij inzetten voor het enthousiasmeren en activeren van de vele leden van GroenLinks Leiden, waaronder mogelijk nieuw politiek talent! Ik wil bijdragen aan een goed functionerende afdeling, waarin de raadsleden en wethouders in hun werk worden ondersteund en ieder lid een bijdrage kan leveren op een eigen manier. Wij streven naar een inclusieve en diversie afdeling waarin integriteit, transparantie en reflectie op het eigen functioneren belangrijk zijn. 

Waarom zet je je in voor GroenLinks? 

Ik kom uit een links nest waarin politiek ’s avonds aan de eettafel onderwerp van gesprek was. Ik vind het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt. De laatste jaren ben ik ervan overtuigd geraakt dat groene en linkse politiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als onderzoeker heb ik gewerkt in de kinder- en jeugdpsychiatrie, waar ik heb gezien hoe belangrijk het is dat iedereen toegang heeft tot zorg, in het bijzonder de jeugd. Daar valt nog veel te verbeteren! 

Wat wil je bereiken in Leiden? 

Als bestuurslid is het belangrijk om leden op inhoud te verbinden, maar óók om ervoor te zorgen dat de afdeling een veilige én gezellige plek is om elkaar te ontmoeten. Ik hoop dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.

Wat inspireert je? 

Ik heb veel bewondering voor wetenschappers die goed over hun werk kunnen vertellen, iets dat helemaal niet zo makkelijk is! In deze tijd is het belangrijk om feiten van ‘fake news’ op bijvoorbeeld sociale media te onderscheiden. Daarin hebben wetenschappers naar mijn mening een belangrijke rol. 

Wat typeert jou? 

Ik ben nieuwsgierig, optimistisch en bijna altijd vrolijk. Ik geniet van de vele verschillende mensen die ik binnen de partij al heb mogen ontmoeten. Ik breng mijn vrije tijd graag door met vrienden en familie en ik lees graag.