In functie sinds?
25 november 2020

Wie ben je?
Ik ben Thea Wesseling. Sinds 1989 woon ik met veel plezier in Leiden. Ik  werk bij een Contract Research Organisatie als hoofd Project Management. Wij houden ons bezig met het uitvoeren van klinisch geneesmiddelen onderzoek (sinds Corona begrijpen veel meer mensen wat dat inhoudt!) in opdracht van farmaceutische industrie, biotech bedrijven en universiteiten. Ik woon samen met mijn man en 2 pubers van 18 en 15.

Wat is jouw taak bij GroenLinks Leiden?
Ik ben secretaris.

Waarom zet jij je in voor GroenLinks?
Sinds ik stemrecht heb heb ik altijd PSP en later GroenLinks gestemd. In eerste instantie was voor mij met name Links belangrijk, later ook steeds meer Groen. Ik vind het enorm belangrijk dat we gelijke kansen creëren voor iedereen en dat we veel beter zorgen voor de planeet.  

Wat wil je bereiken in Leiden?
Ik wil mijn steentje bijdrage aan een groenere (daar zie ik al veel gebeuren) maar ook socialere en veel inclusievere stad waar mensen en kinderen veel meer dan nu het geval is met andere groepen in gesprek komen. Cultuur is voor mij ook belangrijk.

Wat typeert jou? 
Ik ben pragmatisch, doelgericht en werk graag samen met andere aan een concreet doel (oftewel een typische project manager 🙂 ). In mijn vrije tijd ben ik voor en achter de schermen actief binnen toneelgroep Imperium, zing ik graag en het allerliefst zit ik op terrasjes in de