Ik ben ervan overtuigd dat natuur belangrijk is voor de gezondheid van mensen: lichamelijk en mentaal. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we doorgaan met het vergroenen van onze stad. Maar ook heel nodig om de stad klimaatadaptief te maken. Er liggen ingewikkelde keuzes voor ons omdat er ook meer - betaalbare - woonruimte nodig is voor Leidenaren.

“ 

Leiden, het kan nog mooier

 ”

Daarnaast maak ik me zorgen om de meer-meer-meer mentaliteit onder Nederlanders en het vele plastic dat hierdoor in ons milieu terecht komt. Dat moet echt anders kunnen!

Net als dierenwelzijn: geef vegetarische en vegan opties een positieve stimulans vanuit de gemeente. Goed voor het klimaat, dier en mens.

Waar ik me ook voor inzet: isdat Leidenaren op een positieve wijze betrokken blijven of worden met de Leidse politiek. Burgerparticipatie dus. Want raadsleden bestaan slechts omdat zij gekozen zijn. Ik hoor nog te vaak: alle politici liegen.

PORTEFEUILLE

Als raadslid houd ik me in de commissie Werk en Middelen bezig met cultuur en binnenstad. Ik hoop heel veel Leidenaren te ontmoeten en een vaardig, integer en betrokken raadslid te zijn op dit onderdeel en daarbuiten.