In 2016 was de BREXIT mijn politieke wake-up call om me echt direct in te gaan zetten voor waar ik in geloof. Op dat moment was ik als EU-burger woonachtig in het verenigd koninkrijk waar ik gehoopt had te gaan studeren. Om de onzekerheid die dat referendum met zich meebracht te ontwijken ben ik terug verhuisd naar Nederland, in Leiden terecht gekomen en lid geworden van GroenLinks. Meteen werd ik verliefd op deze prachtige stad waar ik met veel plezier in De Mors woon.

Mijn groene en linkse idealen zijn gevormd door de vele uitdagingen die ik op mijn pad heb gehad zoals ADHD, dyslexie, mentale gezondheidsklachten, leven van een bijstandsuitkering, onbegrip en discriminatie rond mijn non-binaire gender identiteit zonder voorkeur voor voornaamwoorden. Er zijn ook veel neurodivergente Leidenaren, LHBTIQA+ leidenaren en Leidenaren die moeite hebben rond te komen van hun inkomen, mijn ervaringen wil ik gebruiken om ook voor deze Leidenaren de stad groener, socialer en inclusiever te maken.

“ De uitdaging aangaan voor een groener, socialer, intersectioneler en democratischer Leiden. ”

Een stad waar iedereen zich fijn en veilig voelt om zichzelf te zijn en financieel goed kan rondkomen.

Daar wil ik mij maximaal voor inzetten, dat neemt de vorm aan van actief vakbondslid zijn en fractie-assistent van onze fractie in Leiden. Onze fractie is denk ik in staat om echt het verschil te maken, en wil ik hen waar ik kan graag bijstaan om dit te doen.

Social Media en ik zijn nooit de beste vrienden geweest, dus als u vragen, ideeën of opmerkingen heeft hoor ik dat graag via mijn mailadres: yannick.bosman@groenlinksleiden.nl.