"We willen graag dat iedereen in Leiden mee kan doen. Werk is voor de meeste mensen de beste manier om mee te doen in de samenleving. We roepen werkgevers op om kansen te bieden aan alle Leidenaren Mensen die hulp nodig hebben kunnen rekenen op ondersteuning. We gaan daarbij uit van wat mensen wél kunnen.

De Leidse economie zit in de lift. De meeste bedrijven zitten op het Leiden Bio Science Park, in de binnenstad en op de (regionale) bedrijventerreinen. Zij zijn belangrijk voor onze stad. Ook investeren we in winkelcentra. Zo zorgen we samen met ondernemers voor meer banen en een fijne stad om in te leven en te werken.

Samen met de stad werken we toe naar een circulaire economie, waarbij het afval van het ene bedrijf de grondstof van een ander wordt. Dit vraagt van ons allemaal een andere kijk op afval, bouwen en inkoop van grondstoffen. Daar gaan we de komende jaren mee aan de slag. Bijvoorbeeld door het werken met eco-glazen op evenementen in de stad en een pilot voor het duurzaam ophalen van bedrijfsafval in de binnenstad.

Daarnaast ben ik wethouder Cultuur en Erfgoed. Cultuur ontspant, inspireert en verbindt. Leiden heeft een rijke cultuurgeschiedenis, en ook een veelbelovende generatie nieuwe cultuurmakers. Zij krijgen meer ruimte om kunst te maken en tentoon te stellen. Bijvoorbeeld via het Lucas van Leydenfonds voor beeldende kunst op straat. Tegelijkertijd blijven we onze geschiedenis en ons erfgoed koesteren. Zo kunnen we nu en in de toekomst blijven genieten van onze stad van ontdekkingen."

Bereikbaar via e-mailadres: Y.van.Delft@leiden.nl 

Als wethouder houdt Yvonne zich bezig met:

  • Werk
  • Economie
  • Cultuur