GroenLinks Leiden huis-aan-huis
Campagne voeren voor GroenLinks Leiden

Blog: Joris dompelt zich onder in de Talentenpool

GroenLinks-lid Joris van Schilt (derde van rechts) was het moe om altijd maar ergens wat van te vinden en niets te doen. Hij meldde hij zich aan voor de Talentenpool en zoekt nu uit welke manier van actief worden het best bij hem past. Lees zijn blog.

Dit jaar heb ik besloten om me onder te dompelen in de Talentenpool van GroenLinks Leiden. Ik deed dit met het idee dat je bent nooit te oud bent om te leren. Want in vergelijking met de meeste Talentenpoolers was ik zeker de jongste niet. Ik heb de stap gezet omdat ik graag een actieve inwoner van mijn stad wil zijn. Ik was het moe om altijd maar ergens wat van te vinden en niets te doen. Want idealen zijn niets waard als ze niet met handelen gepaard gaan. Daarom besloot ik om me in te zetten voor GroenLinks, de partij waar ik al mijn hele leven op stem.

Mijn sympathie voor GroenLinks ontstond toen de partij opgericht werd. Ik was toen elf jaar. Mijn moeder vertelde me over de nieuwe partij, waar allebei mijn ouders op zouden gaan stemmen. Ze vertelde me dat het een partij was die op wilde komen voor de natuur en voor de mensen. Nu sprak mij op die leeftijd vooral het opkomen voor de natuur aan. Ik was namelijk – net als veel kinderen van die leeftijd – een dierenvriend. Ik begon dan ook meteen wervende posters te tekenen met juichende dieren. En jaren later was mijn eerste stem voor GroenLinks.

Sinds die eerste stem heb ik nooit iets anders gestemd. Ik heb me altijd kritisch opgesteld en nooit gedachteloos gestemd, maar toch kwam ik elke keer weer bij GroenLinks uit. Daarom besloot ik een paar jaar geleden ook om lid te worden. En te veel jaren later om actief te worden.

Vandaag heb ik mijn eerste echte GroenLinksposter gemaakt en deze in de stad opgehangen. Sinds ik meedoe met de Talentenpool merk ik dat er zo veel te doen is. Ik kan mijn kennis en vaardigheden inzetten voor de partij, maar ik doe ook dingen die ik voorheen waarschijnlijk gelaten had. En dat is precies de waarde van de Talentenpool. Je gaat samen op zoek naar wat je bij kunt dragen. Je leert op een positieve manier je grenzen op te zoeken en die te doorbreken. Het is een waardevolle ervaring die ik iedereen zou aanraden.

Meer informatie
De Talentenpool is een serie bijeenkomsten waarin je - samen met andere GroenLinksers - kunt uitzoeken waar jouw talenten liggen en hoe je die zou kunnen inzetten voor de partij. De Talentenpool staat onder leiding van twee ervaren coaches. Je leest er hier meer over . Of bel even met organisator Gemma Lago: 06-48974830.