CDA en GroenLinks willen van Korte Vlietpad naar Korte Vlietpark

Al in 2009 besloot de Leidse Gemeenteraad dat het Korte Vlietpad, een stuk groen in Leiden Zuidwest, het Korte Vlietpark moet worden, maar de gemeente heeft dat besluit nog niet opgevolgd. Omdat het CDA er een half jaar geleden voor gezorgd heeft dat er geld beschikbaar is om dat mooiere park daadwerkelijk te realiseren, vinden CDA-raadslid Roeland Storm en GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn het hoog tijd om dit onderwerp weer op de agenda te krijgen!

Het Korte Vlietpad is een prachtig stuk groen om in te wandelen, sporten of van de zon te genieten. Al sinds 2012 maken het CDA, GroenLinks en partijen als SP en D66 zich hard om van deze groenstrook langs de Korte Vliet een echt park te maken. Ook de bewoners van Leiden Zuidwest zijn meerdere keren voor de vergroening van het pad in actie gekomen. Geldgebrek was lange tijd de reden om het plan op de plank te laten liggen, maar zelfs nu er €50.000 is vrijgemaakt, is er nog steeds geen actie ondernomen. Het CDA en GroenLinks vinden het dan ook tijd dat de gemeente in actie komt.

Daarom hebben Roeland Storm en Jos Olsthoorn schriftelijke vragen ingediend, waarin ze vragen hoe ver het college is met de planvorming voor het Korte Vlietpark. Ze vragen ook of de gemeente bereid is om een werkgroep op te zetten met bewoners, woningcorporaties en andere belanghebbenden, met als doel gezamenlijk van het Korte Vlietpad een echt park te maken. Verder vragen Roeland en Jos ook aandacht voor de overlast die rondscheurende brommers en scooters op het Korte Vlietpad veroorzaken.

De verantwoordelijke wethouder moet de vragen binnen zes weken beantwoorden.