Dat soort oplossingen voor hergebruik noemen we circulair verwaarden. De gemeente Leiden roept inwoners, bedrijven en organisaties op om subsidie circulair verwaarden aan te vragen.

Yvonne van Delft (Circulaire Economie): "In Leiden werken we toe naar een circulaire economie waarin afval niet meer bestaat. Om resultaten te behalen zijn we op zoek naar innovatieve, circulaire initiatieven van inwoners en stadspartners gericht op slimmer en zuiniger omgaan met materialen en grondstoffen.

Die gebruiken we bijvoorbeeld om producten te maken, gebouwen neer te zetten en daarnaast voor voedsel, verpakkingen, om energie op te wekken en vele andere zaken. En we zoeken initiatieven die gericht zijn op veel minder afval en verspilling en meer hergebruik. Door samen te werken met de stad willen we de circulaire economie versnellen."

De beste ideeën kunnen meedoen aan een Pitch op 3 februari. 

Er zijn 4 subsidierondes. Een initiatief kan maximaal 1 keer in aanmerking komen voor de subsidie Circulair verwaarden. Hebt u in een ronde geen subsidie gekregen voor uw plan, dan kunt u in een volgende ronde opnieuw een aanvraag doen.

Deadlines voor de aanvragen zijn:

  • Ronde 1 - 10 januari 2021
  • Ronde 2 - 10 september 2021
  • Ronde 3 - 10 januari 2022
  • Ronde 4 - 10 september 2022

De subsidieregeling eindigt op 1 januari 2023. Doe je aanvraag via www.leiden.nl/subsidiecirculairverwaarden