Uit je dak op je dak! Op initiatief van GroenLinks wordt 2020 het Jaar van het Dak in Leiden. Op die manier stimuleert de gemeente inwoners en bedrijven om nog beter gebruik te maken van al onze daken. Na 2020 zullen Leidse daken beter benut zijn. Ter inspiratie organiseert de gemeente nu alvast een fotowedstrijd. Stuur jij ook je foto in en maak je kans op een prachtige prijs?

15% van de totale Leidse grondoppervlakte is dak! Het overgrote gedeelte daarvan gebruiken we nu nog niet. En dat terwijl het vele dakoppervlak juist uitstekende kansen biedt voor (duurzaam) gebruik, zoals zonnepanelen, wateropvang, groene daken, maar bijvoorbeeld ook als dakterras of toevluchtsoord voor vogels. Door onze daken beter te benutten, kunnen we nog beter de klimaatvraagstukken beantwoorden.

Wij zijn erg benieuwd: gebruik jij jouw dak al voor bijvoorbeeld zonnepanelen, ter vergroening, als dakterras of misschien wel op heel andere wijze? Wees dan de inspiratiebron voor je mede-Leidenaars en doe mee aan de fotowedstrijd voor het Jaar op het Dak. Hoe? Dat lees je hieronder!

 

Meedoen is simpel: 
1.    Zet je dak op de foto, waarbij je goed kan zien hoe het dak gebruikt wordt. Dit kan van alles zijn, van zonnepanelen tot dakterras, van groen dak tot ….???  Alles kan, als het maar om een Leids dak gaat. 
2.    Kies een mooie foto uit en upload jouw foto op Instagram en tag @gemeenteleiden en gebruik #jaarvanhetdak of plaats uw foto op Facebook en tag @gemeenteleiden  Je kunt de foto’s ook mailen naar bureaucommunicatie@leiden.nl
3.    Laat bij uw foto weten hoe u het dak gebruikt en waarom.

 

Stuur je foto in voor 31 augustus. Heeft je meerdere foto’s die je wilt insturen, dat kan! Onder de inzenders verloot de gemeente een mooie prijs: een bezoek aan de toren van het Stadhuis met uitzicht over de daken in de stad en een lunch voor twee op het dak van PLNT. 

 

Meer weten? Kijk hier!

Stuur jij ook je foto in?