Goed nieuws vandaag: de Vrienden van het Singelpark krijgen een eigen kweektuin. De gemeente Leiden stelt hiervoor tijdelijk de Trafolocatie beschikbaar. Dat is een braakliggend terrein van ruim 2000 m2 op een prominente plek bij Leiden CS. Leidenaren en andere bezoekers van de stad kunnen aan de kweektuin bomen en planten doneren die straks een mooie plek krijgen ergens in het Singelpark.

Ik ben heel blij met dit nieuws. Het is een snelle uitvoering van de GroenLinks motie ‘tijdelijk gebruik’, die bij de behandeling van de herontwikkeling van het Stationsgebied in oktober 2012 werd aangenomen.  Kijk, daarvoor zit ik nou in de politiek. Dank aan wethouder Pieter van Woensel voor zijn daadkracht en natuurlijk veel succes voor de Vrienden van het Singelpark! Lees verder voor meer informatie over de Kweektuin Singelpark.

bron: www.singelpark.nl

Vrienden Singelpark krijgen eigen kweektuin
De Vrienden van het Singelpark krijgen een eigen kweektuin. Leidenaren en andere bezoekers van de stad kunnen hier bomen en planten doneren die straks een mooie plek krijgen ergens in het Singelpark. Bijvoorbeeld een boom die te groot is geworden voor de eigen voortuin. Of een stekje van een mooie vaste plant met emotionele waarde voor de gever. In de kweektuin worden de bomen en vaste planten verder opgekweekt totdat ze een definitieve bestemming hebben in het park.

Trafolocatie  De gemeente Leiden stelt de Trafolocatie tijdelijk beschikbaar voor de Singelpark Kweektuin. Dat is een braakliggend terrein van ruim 2000 m2 op een prominente plek tussen Leiden CS, het IBIS Hotel en het oude belastingkantoor, vlak bij de Morssingel. ‘Daar zijn we heel blij mee’, aldus initiatiefnemer Jeroen Maters, bestuurslid van de Vrienden. ‘Het Stationsgebied krijgt er dan meteen een mooiere en groenere uitstraling door. En voor ons is het een mooie, zonnige zichtlocatie.’ Op dit moment wordt het terrein gereed gemaakt om in mei de eerste bomen en planten te kunnen ontvangen.   Planten met een verhaal ‘Het zou geweldig zijn als het Singelpark vol komt te staan met bomen en vaste planten met een verhaal, geschonken door duizenden Leidenaren en bezoekers van de stad’, aldus Jeroen Maters. ‘Het past in het winnende idee om van het Singelpark een zes kilometer lange hortus/arboretum te maken met een rijke kosmopolitische beplanting. Een park voor en door inwoners van de stad.’ Het geld dat normaal naar de aanschaf van bomen en planten zou gaan, kan dan worden gestoken in andere investeringen in het park.   Aanleg en beheer door Vrienden
Vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark zullen de aanleg en het beheer van de kweektuin gaan verzorgen. Het Singelpark is een burgerinitiatief. De Vrienden van het Singelpark willen samen met vele inwoners en organisaties in de stad helpen om van het zes kilometer lange park langs de zeven Leidse singels het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland te maken.