Het jongste raadslid van Leiden, Rosie van Peijpe heeft helaas besloten om te stoppen als raadslid voor GroenLinks. Zij heeft deze keuze gemaakt omdat het steeds moeilijker voor haar wordt om het raadslidmaatschap combineren met haar studie in Amsterdam. “Ik kijk terug op twee mooie jaren, waarin ik veel heb geleerd over gemeentepolitiek en vooral veel mensen en organisaties in de stad heb leren kennen en wil graag iedereen hartelijk bedanken voor de mooie samenwerking.”

Als fractie zijn we erg blij met haar inzet de afgelopen jaren en we vinden het erg jammer dat ze gaat stoppen. “We zullen Rosie allemaal erg missen. Ze zit vol energie, brengt een hele leuke sfeer en dynamiek met zich mee in de fractie en kent Leiden erg goed. Met voorkeursstemmen kwam ze de raad binnen, op 18-jarige leeftijd. Vanaf dag  één was ze al een groot talent, welbespraakt en vol politiek inzicht. Ze heeft de afgelopen jaren veel betekend op het gebied van cultuur, een portefeuille die haar grote passie heeft,” aldus fractievoorzitter Rembrandt Rowaan.

Dit betekent dat we een nieuw gezicht binnen de fractie mogen verwelkomen. Rosies plek in de raad zal ingenomen worden door Houssam Boutaïbi. Houssam is geen onbekende bij GroenLinks Leiden. Vorige raadsperiode was hij al duo-raadslid op het gebied van sport, en hij heeft heel veel zin om nu echt plaats te nemen in de raad. Als raadslid gaat hij zich o.a. wederom bezighouden met sport. “Ik kijk er heel erg naar uit om me in te zetten voor Leiden en te werken aan een gezonde, sociale en groene stad. ”

Tijdens de raadsvergadering van 21 december zal Rosie afscheid nemen en zal Houssam benoemd worden.