Schokkend nieuws uit Den Haag vorige week. Daar voelen makelaars zich genoodzaakt om LHBTI+-stellen te adviseren niet in bepaalde buurten te gaan wonen. Eerder hoorden we ook al over een transgender koppel in Heerlen dat zich gedwonen voelde hun buurt te verlaten na ernstige pesterijen en zelfs fysiek geweld.

Naast een onwelkom onthaal in bepaalde buurten, blijken er ook mensen te maken te hebben met uitsluiting op de woningmarkt op basis van hun achternaam of afkomst. Zo wees eerder onderzoek al uit dat mensen met een migratieachtergrond minder vaak worden uitgenodigd voor een bezichtiging van een huurwoning, dan mensen met achternaam als ‘Van Dijk´.

GroenLinks vindt dat in Leiden iedereen prettig en in harmonie moet kunnen wonen, ongeacht van wie je houdt en hoe je heet. Dat vindt gelukkig bijna iedereen en daarom vragen we samen met de VVD aan het college hoe het in Leidse wijken en woningmarkt zit met discriminatie en uitsluiting en wat we daaraan kunnen doen. De vragen vind je hieronder.