Bij de aankomende verkiezingen heb ik de eer om als nummer 5 op de lijst van GroenLinks voor de provincie Zuid-Holland te staan.

Sinds anderhalf jaar woon ik in Leiden met mijn vriend. Ik werk bij een overheidsorganisatie die zich bezighoudt met mobiliteit en het openbaar vervoer. Ik hou van treinen, bussen en fietsen. Zeker in onze mooie provincie Zuid-Holland, fietsend naar het strand of in het groen.

Ik hou van de natuur, de duinen, het mooie landschap en van water. De provincie speelt daar een belangrijke rol in, door dit te beheren en beschermen. Ook hou ik van goed en lokaal eten, het liefst biologisch en altijd eerlijk. Dat betekent goed voor het milieu, de dieren, de boer en met een positief effect op ons allen. Ook daar speelt de provincie een rol in.

Het provinciebestuur lijkt soms ver weg, maar bepaalt veel van wat nu belangrijk is: wonen en mobiliteit, natuur en landbouw, energie. En dit hangt allemaal met elkaar samen. Door nieuwe woningen bijvoorbeeld niet in het landschap te bouwen maar in de stad, houden we voorzieningen goed bereikbaar. En doordat het landschap behouden blijft, zorgen we voor minder wateroverlast.

Ik vind het belangrijk om op deze manier naar vraagstukken te kijken. In elk thema zie ik kansen om Zuid-Holland op meerdere manieren groener en eerlijker te maken. Daarom wil ik mij inzetten voor onze provincie!