Als raadslid wil ik de verbinding leggen tussen het rode en groene gedachtegoed van GroenLinks, waarbij mijn belangrijkste drijfveer is om ongelijkheid in de samenleving tegen te gaan. De klimaatcrisis en de coronacrisis hebben ongelijkheid in onze maatschappij verder blootgelegd. Het belang van een groene en sociale politiek is groter dan ooit. En dat begint in onze mooie stad Leiden!

Als woordvoerder Jeugd en Maatschappelijke Ondersteuning ga ik mij inzetten voor toegang tot zorg voor iedereen, dat ieder Leids kind gelukkig op kan groeien en daarbij de juiste ondersteuning krijgt, en huisvesting voor kwetsbare doelgroepen om bijv. dakloosheid onder jongeren tegen te gaan. 

“ Met Iris volle kracht vooruit voor een groen en sociaal Leiden! ”

Ik sta voor een Leiden waar iedereen zichzelf kan zijn, een stad die haar inwoners bestaanszekerheid biedt: waar je een eerlijke kans hebt om op te groeien, naar school te gaan, op een betaalbare woning en op werk. Een Leiden waar niemand in armoede hoeft te leven, waar iedereen toegang heeft tot een groene woonomgeving en iedereen recht heeft op schone lucht. 

Als secretaris en bestuursadviseur heb ik een goed politiek-bestuurlijk gevoel ontwikkeld. Ik heb ervaring opgedaan op verschillende onderwerpen, daarmee ben ik breed inzetbaar. In zowel fysieke als sociale portefeuilles zie ik een opdracht om te werken aan het tegengaan van ongelijkheid.

Ik wil mij inzetten voor verandering, voor een groen en sociaal Leiden, nu en in de toekomst!