Door de coronacrisis blijkt weer: een goed thuis is onmisbaar. En toch kampt ons land als gevolg van politieke keuzes met een wooncrisis. Huurprijzen zijn onbetaalbaar, een huis kopen is voor starters en mensen met een gemiddeld inkomen bijna onmogelijk. Er is een tekort van 331.000 woningen.

Paul Smeulders gaat in gesprek met kiezers uit de Leidse regio en vertelt over welke oplossingen GroenLinks ziet voor de wooncrisis. Over de Leidse uitdagingen over wonen en bouwen vertellen Alex Friso en Ivo van Spronsen deze avond.

Heb je vragen of discussiepunten waarover je graag met Paul, Alex of Ivo wil spreken? Geef deze door bij je aanmelding. Dan proberen we deze tijdens de discussie te behandelen.  

Iedereen is van harte welkom. De avond vindt online plaats via Zoom. Deelname is gratis.

Programma:

19:20 uur:    inloop (digitaal, Zoom-link via aanmelding)
19:30 uur:    welkom door Ivo van Spronsen, raadslid voor GroenLinks in Leiden
19:35 uur     naar oplossingen wooncrisis – Paul Smeulders, Alex Friso en Ivo van Spronsen
20:30 uur.    sociale huur in Leiden – Christoffel Klap, directeur woningcorporatie Ons Doel
21:00 uur     afsluiting

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier en stel gelijk je vraag aan Paul, Alex of Ivo: 

Over Paul Smeulders

Paul (1987) is een van de jongste Kamerleden, maar kan bogen op ruime politieke en maatschappelijke ervaring. Op zijn 23e werd fractievoorzitter in Provinciale Staten van Noord-Brabant. Van 2014 tot 2018 was Paul wethouder in zijn geboortestad Helmond. Paul werd juni 2018 beëdigd in de Tweede Kamer. Daarmee ging zijn jongensdroom in vervulling.

Een geboren GroenLinkser, zo mag je hem gerust noemen. Een fietser, OV-reiziger, overtuigd vegetariër. Paul weet dat je al fietsend pas ziet hoe mooi ons land is.

In de Tweede Kamer houdt hij zich bezig met wonen, werk, sociale zekerheid en pensioenen. Paul heeft zo een brede portefeuille in het hart van de linkse politiek.

GroenLinks Tweede Kamerlid Paul Smeulders
GroenLinks-Tweede Kamerlid Paul Smeulders