Een tijd terug liep raadslid Marleen Schreuder een middag mee met medewerkers van stedelijk beheer, afdeling groenonderhoud.

Op de planning stond een inspectie van een dode boom (met zwammen) in de Stieltjesstraat. Daarover zijn we in gesprek gegaan met de bewoner die de boom voor haar huis had staan. Verder zijn we gaan kijken bij de plantvakken bij het ROC in de Lammenschansdriehoek en in de wijk Roomburg. Deze plantvakken worden soms door de gemeente maar soms door bewoners zelf onderhouden, wat leidt tot een diversiteit aan plantensoorten.

Medewerkers van beheer gaven aan steeds meer de effecten te zien van klimaatverandering. Door de hogere temperaturen blijft veel het hele jaar door groeien en hebben zij hierdoor meer werk. 

“ Vanuit de gemeenteraad hebben we het vaak over meer groen en bomen in de stad. Dit groen moet vervolgens ook goed verzorgd worden, zodat het kan beter kan groeien en bloeien. Daarnaast moeten soms dode en zieke planten en bomen worden vervangen. Daar zijn veel mensen élke dag mee bezig. Ik heb ervaren dat de medewerkers veel kennis, een grote betrokkenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben bij de stad. Ik vond het erg leuk en interessant om mee te lopen. Kees, Ronald, Raymond, Sonny en alle anderen die ik heb ontmoet, heel erg bedankt! ”
Marleen Schreuder Raadslid

Raadslid Alex Friso bezocht een informatieavond over het burgerberaad over de energietransitie: de stad wil hiermee aan de slag!

De groep belangstellenden had wel diverser gemogen. Daar was iedereen zich van bewust en dit leidde juist tot interessante gesprekken over hoe de opzet van het burgerberaad er uiteindelijk uit moet komen te zien.

Alex kijkt ernaar uit om binnenkort in de gemeenteraad de opzet goed te bepalen en vooral om het dan los te laten. Het burgerberaad zijn werk te laten doen en te zien welke inzichten dit oplevert!

Alex Friso