Marleen Schreuder

Raadslid

 

Achtergrond

Marleen Schreuder (1992) is geboren en getogen in Leiden. Ze heeft met haar ouders in de Burgemeesterswijk gewoond, betrok daarna een studentenkamer op de Lange Mare, ging vervolgens met haar vriend samenwonen in het Noorderkwartier en woont tegenwoordig in de Staalwijk. Een klein uitstapje buiten Leiden heeft ze wel gemaakt: ze heeft rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Nu is ze bezig met een Masteropleiding Europees Recht aan de Universiteit Leiden. Haar levenservaring heeft Marleen veel geleerd over stigmatisering, segregatie en de noodzaak voor een actieve empathische overheid – onderwerpen die haar nu ook als raadslid motiveren.

 

Hier staat Marleen voor

Marleen houdt zich als raadslid bezig met de onderwerpen onderwijs, jeugd, sport en recreatie. Daarbij wil ze zich graag sterk maken voor een bruisend uitgaansleven en duurzame schoolgebouwen. Ook vindt ze het belangrijk om bij te dragen aan het geluk en de activiteiten van Leidse jongeren die ongeacht hun afkomst, inkomen of opleidingsniveau volop moeten kunnen genieten van Leiden. Het liefst wil ze van Leiden een stad met een voortrekkersrol maken waar GroenLinks de verbinder wordt tussen Leidenaren onderling en tussen politiek en inwoners.

 

Wetenswaardigheden

Alle uitbaters van kringloopwinkels in Nederland kennen Marleen inmiddels, want ze mag daar in haar vrije tijd graag rondsnuffelen. Verder kijkt Marleen graag slechte reality-tv en houdt ze van lange wandelingen in de Leidse Hout of de Horsten.