Sport is een gezonde manier van ontmoeting en ontspanning. Sporten kan alleen of samen, al dan niet in verenigingsverband. Mensen gebruiken sport om hun grenzen te verleggen, maar sport kan ook een rondje fietsen, zwemmen, wandelen of hardlopen zijn. Kinderen en jongeren leren met sport belangrijke waarden zoals fair play, maken vriendschappen, en leggen de basis voor een gezond gewicht. Voor volwassenen is sport net zo belangrijk. Sport brengt mensen op een positieve manier bij elkaar en moet daarom open en toegankelijk zijn voor iedereen, vrij van belemmering vanwege achtergrond, financiële middelen of beperkingen. Daarom blijft GroenLinks inzetten op het stimuleren van sport voor alle Leidenaars en creëren wij daarvoor de mogelijkheden, zoals een prettige en groene omgeving die uitnodigt tot buiten zijn en bewegen.

MET GROENLINKS IN HET COLLEGE (2018-2022)

...is werk gemaakt van nieuwe sportlocaties in Leiden, zoals de geplande combinatie van zwembad De Vliet en een ijshal, die klimaatneutraal zal worden gerealiseerd in 2022.

...is de omgeving in heel Leiden vergroend, nodigt de buitenruimte uit tot bewegen en is de stad veiliger geworden voor sporters door de fiets op 1 te zetten.

...hebben we ons ingezet voor sporters met het programma Sterke Sociale Basis, en sportverenigingen ondersteund tijdens de coronacrisis met het Platform Sportstad Leiden.