Als natuurkundige weet ik als geen ander hoe prachtig, complex, maar ook kwetsbaar onze planeet is. Hoewel ik vooral ervaring heb met kwantummechanica, supergeleiders en simulaties, wil ik mijn vaardigheden inzetten voor onze stad.

“ Zonder wetenschappers in de politiek gaan we onze doelen niet halen. ”

Het probleemoplossend vermogen en de technische blik die je bij natuurkunde leert, maken mij een geschikt raadslid om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Denk aan een soepel verloop van de energietransitie, het behoud van biodiversiteit, maar ook aan een leefbare inrichting voor onze stad die Leidenaren bij elkaar brengt.

Na meerdere jaren te hebben gewerkt als coördinator en rondleider bij de Oude Sterrewacht, heb ik geleerd hoe ik complexe wetenschappelijke thema’s naar het alledaagse kan brengen én mensen kan overtuigen van het nut van fundamenteel onderzoek. Mijn ambitie als raadslid is om deze vaardigheden te gebruiken om mensen te overtuigen van maatregelen die nu pijn doen, maar essentieel zijn voor onze toekomst.

Als bestuurslid van GroenLinks heb ik me nu drie jaar ingezet voor onze leden. Als raadslid wil ik me inzetten voor alle Leidenaren, voor een duurzame toekomst voor iedereen.