Leiden is een stad die ik sinds ik hier kwam wonen in 2006 direct in mijn hart sloot. Wat een pracht en praal met die idyllische grachten en oude panden, wat een groen in de wijken en parken, wat een levendigheid met feesten en sporten. Een stad naar mijn hart waar ik me graag hard voor maak.

Emma is woordvoerder Veiligheid en Omgevingskwaliteit.

“ Ik wil Leiden een stad van de toekomst maken: groen, autoluw, gezond en veilig. ”

Leiden is één van de meest versteende steden van Nederland. Verregaande vergroening is nodig om klimaatadaptief te kunnen zijn en de stad leefbaar te houden. Ik ga aan de slag met de duurzaamheid van onze stad zodat iedereen hier met plezier kan wonen en leven.

De stad is de afgelopen jaren al een stuk toekomstbestendiger geworden: we realiseren meer groen, we zorgen dat er minder onnodig vervoer de stad in gaat en we maken er een veiligere en gezondere stad van. Maar van dit pad dat we in zijn geslagen, is het einde nog niet in zicht.

Er ligt nog een grote opgave om de stad daadwerkelijk autoluw te maken, om vergaand te vergroenen zowel in de binnenstad als in de wijken en om de stad echt een plek te maken waar iedereen veilig en gezond kan opgroeien.

Daar zet ik me graag de komende vier jaar voor in. Zodat we klaar zijn voor de toekomst. De toekomst van ons allemaal.