Geboren en getogen in Leiden, wil ik me vanuit de gemeenteraad inzetten voor een eerlijke stad.

Als dochter van een bouwvakker woonde ik met mijn familie in een prettige sociale huurwoning, en kon ik naar een goede school. Daardoor kon ik afstuderen in (stads)sociologie en bestuurskunde. Momenteel hou ik mij bezig met wonen en zorg voor kwetsbare doelgroepen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

“ Laten we elkaar ontmoeten. Samen wonen, samen naar school, samen leven. ”

Die kansen zijn mij geboden door mijn ouders én door een krachtige overheid. Ook voor volgende generaties Leidenaren mag het niet uitmaken of je wieg nu in Slaaghwijk of in de Professorenwijk staat. Dat moet niet bepalen hoe gezond en gelukkig je bent. Helaas doet het dat nu wel.

Voor dat ideaal is het belangrijk dat je contact maakt met veel verschillende mensen. Dat doe ik bijvoorbeeld als voorzitter van de programmacommissie en als lid van het congrespresidium. Maar ook daarbuiten spreek ik veel mensen van verschillende achtergronden. Zo ben ik bestuurslid voor speeltuinvereniging Oosterkwartier in De Kooi: een verzamelplek voor die Leidse kinderen met op dit moment nog verschillende kansen.

Tijd dus, om dat groter aan te pakken. Tijd om de raad in te gaan en samen Leiden eerlijker, duurzamer, groener en inclusiever te maken!